Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghimpu: Președintele a hotărît să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru

10 dec. 2015,, 10:27   Politică
1399 3

Ghimpu: Președintele a hotărît să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru
Foto: eurodialogue.org

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că șeful statului intenționează să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru înainte de formarea majorității parlamentare. Politicianul a criticat această decizie, care însă nu a fost confirmată oficial, notează NOI.md.

„De o lună și ceva batem pasul pe loc! Să fie la mijloc doar o supărare?! E greu de crezut, pentru că pe un om-doi poți să te superi, dar pe toată lumea – nu! Și atunci ne întrebăm: de ce președintele, în loc să facă tot posibilul ca PLDM să pună mai presus interesele cetățenilor, viitorul lor și nu supărarea, a hotărît să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru înainte de a avea formată o majoritate parlamentară? În ce să crezi? În urgentarea formării guvernului sau în forțarea alegerilor anticipate?”, a scris Ghimpu pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Ghimpu, anumite forțe politice nu doresc de fapt formarea unei coaliții de guvernare și încearcă să blocheze orice tentativă de negocieri.

„Ce înseamnă alegeri anticipate pentru viitorul nostru cred că nu e cazul să vă vorbesc, dar e cazul să mai spun că scopul în furtul miliardului a fost mai mult unul politic, și anume de a compromite viitorul european. Iată de ce unii nu doresc timp de o lună să formăm o majoritate parlamentară proeuropeană și să investim un Guvern, iar președintele statului, avînd încă timp îndeajuns, se grăbește să nominalizeze candidatura la funcția de prim-ministru”, a adăugat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?