X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ziua Libertății Presei. Mesajele adresate de Maia Sandu și Dorin Recean

3 mai. 12:30   Politică
2246 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul Dorin Recean au adresat un mesaj cu prilejul Zilei Libertății Presei, marcată anual la data de 3 mai, anunță Noi.md.

În acest context, șefa statului i-a felicitat și le-a mulțumit tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest și servesc interesul public.

"Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber. Avem nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi să informeze cetățenii despre lucrurile importante pentru societate și curajoși în demascarea actelor de corupție, indiferent cine le comite. Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice", spune Sandu.

Totodată, prim-ministrul Dorin Recean este de părerea că o societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene.

"Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid - dezinformarea și propaganda - ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații veridice și imparțiale. De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre. Adevărul nu poate fi suprimat! Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova. Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă. Trebuie să dezvoltăm, în continuare, o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care ne informează și ne provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare", a punctat premierul Dorin Recean.


În întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei la data de 3 mai. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței Generale a UNESCO, din anul 1991.

Potrivit Indicelui Libertății Presei 2024, Republica Moldova a coborât de pe locul 28 pe locul 31, dar a rămas printre țările cu un nivel ridicat al libertății presei.

Trebuie de menționat însă că în Moldova au fost închise 13 posturi de televiziune, mai multe posturi de radio și peste 50 de portaluri de știri.

2
3
0
1
76

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?