X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CCA a votat pentru acordarea licenţei de emisie postului NTV-Moldova

9 dec. 2015,, 10:20   Societate
724 0
КСТР проголосовал за выдачу лицензии телеканалу NTV-Moldova
Foto: ipn.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat licenţă companiei Exclusiv-Media pentru difuzarea noului post de televiziune NTV-Moldova.

Reprezentanţii Exclusiv-Media au dat asigurări marţi, în cadrul şedinţei CCA, că au introdus modificările în proiectul editorial recomandate la şedinţa anterioară. Potrivit lor, din grila de emisie propusă au fost excluse ştirile ruseşti, precum şi emisiunile ale căror denumiri se suprapun cu cele de la alte posturi TV.

Membrul CCA Nicolae Damaschin i-a întrebat pe reprezentanţii Exclusiv-Media dacă au fost îndeplinite cerinţele ce vizau excluderea din grila de emisie a ştirilor postului de televiziune rusesc "НТВ", inclusiv a emisiunii "Сегодня".

Reprezentantul NTV-Moldova, Petru Burduja, a răspuns că aceste cerinţe au fost respectate, iar emisiunea "Сегодня" este introdusă în proiectul editorial al postului ca "emisiune de ştiri internaţionale".

"Noi nu vom avea emisiuni şi materiale de propagandă. Conform acordului cu НТВ, noi sîntem în drept să excludem materiale care au caracter propagandistic sau contravin legislaţiei Moldovei. Noi putem să o facem în decurs de 24 de ore din momentul lansării emisiunii la postul НТВ, precum şi graţie fuselor orare diferite", a menţionat Burduja.

Cu acestea nu a fost de acord membrul CCA Olga Guţuţui. În opinia ei, "reprezentanţii postului încearcă să-i inducă în eroare pe membrii CCA pentru a obţine licenţa de emisie şi apoi să difuzeze tot ce va produce postul TV rusesc".

"Văd că în grila de emisie este inclusă emisiunea "Сегодня" şi "Центральное телевидение". Este evident că postul de televiziune rusesc încearcă cu orice preţ să revină pe piaţă cu ştirile sale. Îmi pare rău că CCA facilitează acest lucru prin neglijarea propriilor decizii şi a punctelor de vedere ale societăţii civile", a spus Guţuţui.

Preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a menţionat că proiectul editorial este echilibrat, iar recomandările au fost luate în considerare. Potrivit lui, "legislaţia are un caracter liberal şi nu permite să fie refuzată eliberarea licenţei doar din motiv că cineva intuieşte intenţiile postului sau că va fi afiliat politic".

"În conceptul postului nu este inclusă retransmisia ştirilor ruseşti, 57% din emisiuni sînt autohtone. În cazul încălcărilor, postul va fi sancţionat. Nu trebuie să îngrădim dezvoltarea spaţiului informaţional din Moldova", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?