X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Presa: Comerțul dintre Turcia și Israel a fost oprit

3 mai. 09:15   Externe
1779 0

Turcia, potrivit unor surse, a oprit comerțul cu Israelul, deși Ankara nu a anunțat oficial despre o astfel de decizie. Despre acest lucru a anunțat agenția de presă Bloomberg, cu referire la cuvintele a doi oficiali turci.

Președintele Recep Tayyip Erdogan își intensifică criticile la adresa Israelului și încearcă să consolideze sprijinul în rîndul alegătorilor conservatori de acasă.

Această decizie, potrivit agenției Bloomberg, extinde restricțiile impuse luna trecută asupra unor exporturi turcești către Israel.

Ankara nu a anunțat oficial suspendarea comerțului. Deocamdată nu este clar în ce condiții vor fi reluate schimburile comerciale, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

"Am însărcinat directorul general al biroului meu să poarte o discuție imediată cu toate părțile relevante din guvern pentru a crea alternative pentru comerțul cu Turcia", a declarat ministrul israelian de externe, Israel Katz.


Potrivit Institutului de statistică al Turciei, schimburile comerciale dintre cele două țări au totalizat 6,8 miliarde de dolari în 2023, din care 76% au reprezentat exporturi turcești.

Cele mai mari exporturi ale Turciei către Israel în 2023 au fost fierul și oțelul. Potrivit datelor Institutului de Statistică, cele mai mari importuri au reprezentat produsele petroliere.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?