Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Candu: Milioanele furate din cele trei bănci cu probleme sunt recuperate zilnic

8 dec. 2015,, 14:35   Politică
974 13
Канду: Деньги, выведенные из трех проблемных банков, возвращаются
Foto: noi.md
Zilnic, sunt recuperate anumite sume din banii furaţi din cele trei băncile cu probleme, aflate acum în proces de lichidare. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea Pahomi, de la Realitatea TV.

Şeful legislativului a declarat că, în fiecare zi, sunt recuperate milioane de lei, inclusiv din contul activelor sechestrate de la compania "Caravita", afiliată liderului PLDM, Vlad Filat.

La această firmă ar fi ajuns o parte din creditele obţinute fraudulos de la Banca de Economii.

"50 de milioane de lei dintr-o parte, o sută de milioane de lei în altă parte, o "Caravita" care a fost condamnată și are anumite active, care sunt înghețate și scoase la licitație și, în fiecare zi, există o anumită recuperare", a declarat speakerul Andrian Candu.

Andrian Candu a mai spus că autorităţile vor să găsească o modalitate de a arăta progresul zilnic în procesul de recuperare a banilor furaţi din bănci.

De asemenea, oficialul a calificat drept speculaţii afirmaţiile potrivit cărora 13 miliarde de lei vor fi transformate în datorie publică şi puse pe seama contribuabililor.

"Abia la sfârșit urmează să tragem linia și să vedem care este datoria și cât va intra în bugetul de stat. De aceea, să zicem astăzi că s-a furat un miliard și că totul este lăsat pe seama cetățeanului, este o speculație", a precizat Candu.

Totuşi, preşedintele Parlamentului recunoaşte faptul că impactul fraudelor bancare asupra economiei a fost considerabil.

Potrivit lui Andrian Candu este vorba despre o sumă echivalentă cu 13 la sută din Produsul Intern Brut, scoasă din rezervele Băncii Naţionale, şi aruncată pe piaţă, fără să fie acoperită din punct de vedere economic.

Datele celui mai recent Barometru al Opiniei Publice arată că 46 la sută dintre moldoveni consideră că cel care se face vinovat de problemele apărute la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank este liderul PLDM, Vlad Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?