Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Cum alegeți alimentele de sărbători: La ce să acordați maximă atenție

29 apr. 12:15   Societate
1795 0

În perioada premergătoare sărbătorilor de Paști, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează consumatorii despre riscul comercializării produselor alimentare necoresspunz[toare, în locuri neautorizate (străzi, portbagajele mașinilor etc.), notează Noi.md.

ANSA recomandă oamenilor să fie vigilenți, să ceară de la operatorii economici și vînzătorii de produse alimentare certificate care confirmă calitatea, țara de origine a materiei prime și termenul de valabilitate al produselor.

Consumatorii sînt în drept să ceară actele de conformitate, să verifice minuțios produsele achiziționate, atrăgînd atenția la următoarele:

-aspectul exterior al produsului;

-produsele cu ambalajele deteriorate nu trebuie procurate;


-mențiunile făcute pe eticheta produsului trebuie să fie clare;

-produsele de patiserie neambalate se vor comercializa în recipiente curate, fiind servite numai cu ustensile speciale;

-carnea trebuie să fie elastică, de o culoare roz pal spre roșu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma inițială şi să nu aibă suprafața lipicioasă;

-la procurarea ouălor, examinați aspectul exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, integră, mată, poroasă, fără pete și miros.

Vînzarea ouălor în unitățile de desfacere se realizează numai în locurile separate sau împreună cu produsele preambalate. Consumatorii mai sînt îndemnați să nu procure vopsea pentru ouă cu ambalaj nemarcat sau neambalat (la lingură), deoarece acestea pot fi cu alte destinații – tipografică sau textilă. Ouăle vopsite trebuie păstrate la frigider, maximum șapte zile!

ANSA mai recomandă cetățenilor să consume alimente moderat, fără a face risipă.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?