Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cum scapi de căpușe. Vezi care sînt cele cinci metode

28 apr. 17:00   Societate
19268 0

Purtătoare de diferite microorganisme, inclusiv bacterii dăunătoare, căpușele pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor.

Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni transmise de acestea este boala Lyme, care poate provoca febră, erupții cutanate, dureri articulare, dureri de cap și oboseală, scrie CentrulpentruPrevenireașiControlulBolilor. De asemenea, mușcătura de căpușă poate să provoace reacții alergice și infecții.

Din fericire, există modalități eficiente de a scăpa de căpușe fără a-ți transforma curtea într-o zonă de război. Mai mult de atît, multe dintre tratamentele care ucid căpușele vor ucide și puricii, gărgărițele și alți dăunători din curte, transmite Noi.md cu referire la playtech.ro.

Uleiul de cedru este un repelent natural, non-toxic și eficient împotriva căpușelor. Îl poți pulveriza direct pe piele sau pe haine. Este sigur pentru a fi folosit pe oameni și animale de companie.

Pămîntul de diatomee este o pulbere făcută din diatomee fosilizate și este una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de dăunători în mod organic. Atunci cînd căpușele întîlnesc pămîntul de diatomee, acesta le va deshidrata imediat, omorîndu-le în cîteva ore. Pentru a-l folosi ca un ucigaș de căpușe, presară-l oriunde ai observat căpușe în curte. De asemenea, îl poți folosi pentru a crea o barieră între zonele împădurite și cele cu iarbă. Reaplică acest pămînt la fiecare cîteva săptămîni, sau după o ploaie puternică.


Dacă dorești o opțiune care să ucidă instantaneu căpușele, poți lua în considerare un pulverizator pentru curte. Generatoarele de ceață vor ucide căpușele și alți dăunători. Pentru cele mai bune rezultate, caută un nebulizator care include un insecticid special pentru căpușe, deoarece acesta va acționa cel mai rapid și mai eficient.

Cînd vine vorba de pesticide, permetrina este unul dintre cele mai eficiente pentru a ucide căpușele. Pentru cele mai bune rezultate, alege un spray insecticid cu permetrină care este sigur de aplicat pe suprafețele și plantele pe care dorești să le vizezi. Citește cu atenție eticheta produsului și asigură-te că porți îmbrăcăminte de protecție în timpul aplicării.

Acaricidele sînt o familie de pesticide împotriva căpușelor, care pot reduce numărul de căpușe din curtea ta. Deși nu vor scăpa singure de căpușe, ele pot fi eficiente atunci cînd sînt combinate cu alte metode de control al căpușelor.

Deoarece acaricidele pot fi periculoase și foarte toxice, se recomandă să lucrezi cu o companie profesională de gestionare a dăunătorilor, care se ocupă cu dezinsecția, pentru a aplica pesticidele și pentru a ține copiii, animalele de companie și alte animale în siguranță în acest proces.

3
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?