X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Sediul Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”, renovat (FOTO)

8 dec. 2015,, 09:50   Capitala
896 0

Sediul Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”, renovat
Foto: facebook.com

Sediul Teatrului Municipal „Satiricus Ion Luca Caragiale” a fost inaugurat după efectuarea lucrărilor de reparaţie capitală. Reconstrucţia clădirii Teatrului s-a desfăşurat în perioada anilor 2012-2015, iar costurile pentru renovare au fost suportate de Consiliul municipal Chişinău, în acest scop fiind alocaţi, pe parcursul a trei ani, peste 25 de milioane de lei, relatează NOI.md.

Reconstrucţia sediului Teatrului a presupus edificarea a două nivele noi şi renovarea celor 2 săli de spectacole. Sala Mare a fost extinsă pînă la 350 de locuri, iar Sala Mică, de 50 de locuri, a fost reparată. Ambele săli de spectacole au fost dotate cu aparataj modern de iluminare şi de sunet. De menţionat că iniţial clădirea Teatrului avea două nivele, cu o suprafaţă totală de 1741 de metri pătraţi, în prezent însă imobilul are patru nivele, inclusiv subsol şi mansardă, cu o suprafaţă totală de 2373 de metri pătraţi.

După extindere, actorii Teatrului dispun de cabine amenajate cu toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii: tehnică, mobilier, baie. Teatrul mai dispune de o sală de balet spaţioasă, de sală de lectură, bibliotecă, 2 garderobe, spălătorie pentru costume, spaţii pentru păstrarea decorului şi a recuzitei, precum şi ateliere de croitorie, pictură şi tîmplărie.

Potrivit colectivului teatral, renovarea, efectuată cu suportul municipalităţii, este o investiţie în cultură şi un suport esenţial pentru buna activitate, în pragul celei de-a 25-a aniversări a instituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?