Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Un bărbat longeviv de 110 ani își conduce singur mașina: care este secretul sănătății sale

26 apr. 22:00   Externe
10251 0

Un bărbat super longeviv din Statele Unite, care încă mai conduce o mașină, și-a dezvăluit secretul longevității. Povestea sa este relatată de WNBC.

Vincent Dransfield, din New Jersey, s-a născut la 28 martie 1914. El a părăsit școala după clasa a opta și s-a angajat la o fermă pentru a-și ajuta familia. Tinerețea sa a coincis cu perioada Marii Crize, dar datorită muncii la fermă a mîncat bine și a băut mult lapte, pe care îl consideră unul dintre secretele longevității sale, relatează lenta.ru.

„Mă gîndesc adesea la acea perioadă și cred că mi-a dat un start bun în viață. Și oaselor mele", a declarat bărbatul longeviv.

Bărbatul a lucrat ca mecanic auto timp de peste 60 de ani, iar la cererea soției sale s-a pensionat la vîrsta de aproximativ 80 de ani. De asemenea, a făcut parte din serviciul de pompieri voluntari din localitatea sa natală Little Falls timp de peste 80 de ani.

Dransfield a invocat un stil de viață activ ca fiind un alt motiv al longevității sale. Nu a făcut niciodată sport, dar a muncit mult. Dransfield locuiește singur în casa în care s-a stabilit în 1945 împreună cu soția sa. Se servește singur, iar rudele îl vizitează o dată pe săptămînă. Americanul încă mai conduce mașina și, potrivit cunoscuților, o face mai bine decît unii dintre ei. Longevivul are un fiu, trei nepoți și șapte strănepoți.


Un alt motiv pentru longevitatea sa, Dransfield consideră atitudinea pozitivă față de viață. „Îmi păstrez atitudinea pozitivă. Iar cînd ceva nu merge bine, nu mă dau înapoi. Mă descurc bine și sper ca Domnul cel milostiv să mă păzească așa cum sînt", a spus americanul.

18
2
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?