X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Vodă: Guvernul a identificat profiluri false ce aparțin grupării Șor

24 apr. 22:09   Societate
2738 1

În ultima săptămînă, reprezentanții Guvernului, dar și ai Ministerelor din R. Moldova au identificat și verificat peste 100 de profiluri false, care aparțin grupării criminale Șor. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă.

Potrivit lui Daniel Vodă, aceste profiluri au fost create cu scopul de a răspîndi dezinformarea și de a submina încrederea publicului în instituțiile statului, transmite Noi.md.

„Peste noapte, asemenea conturi de „moldoveni” din talpă ca Alicia Bradley, Megan Smith, Jennifer Ellis, Charlie Jarvis, Angelica Perez, Sasha Torres, „au învățat” limba romînă și au luat diploma de „specialiști” în politica națională, care scriu sute de comentarii denigratoare la adresa autorităților și laudă reprezentanților grupării criminale Șor”, susține purtătorul de cuvînt al Guvernului.

Din observațiile sale, Daniel Vodă a constatat că textele publicate de aceste conturi false sînt adesea agramate și pline de erori, vizînd să provoace confuzie.

„Noi, ca autorități, ne angajăm să contracarăm aceste tactici prin informarea corectă și transparentă. Și în acest sens, toate aceste conturi vor fi referite la Facebook, în scopul de a fi moderate pe criteriul faptului că nu sînt conturi adevărate, sînt boți falși care promovează neadevăruri. Fiți foarte atenți la aceste comentarii care vin să atace procesul și conversația democratică care este prezentă pe rețelele de socializare”, mai spune purtătorul de cuvînt al Executivului.

6
0
0
0
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?