Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Atmosferă incredibilă la tîrgul de caritate de iarnă din Capitală!

7 dec. 2015,, 10:15   Societate
841 0

Foto: allmoldova.com

Vizitatorii unui tîrg de caritate din Capitală au fost întîmpinați cu bucate tradiționale din diferite colțuri ale lumii, suvenire, tombole, dar și multă muzică și dans.

Iarmarocul a fost organizat de Clubul Internațional al Femeilor, iar banii obţinuţi din vînzarea produselor vor fi donaţi.

Reprezentanții a cel puțin 25 de misiuni diplomatice prezente la tîrg au pregătit, cu drag, pentru vizitatori bucate tradiționale.

Sarmalele chinezești, dulciurile turcești, mîncărurile pipărate din Qatar sau slănina din Rusia au fost doar cîteva dintre delicii.

"Pentru prima dată, pregătim kebab. În acest an, dacă vom vinde toate produsele, ne așteptăm să avem un cîștig de 60.000 de lei", a declarat ambasadorul Turciei în Moldova, Mehmet Selim Kartal.

"Am adus un gem delicios. Iar acesta este un chec tradițional care, în Marea Britanie se prepară și se oferă în dar. Acesta este un vin foarte bun", a spus soția ambasadorului Marii Britanii în Moldova, Jo Batson.

De la tîrg nu au lipsit bucatele tradiționale moldovenești.

Evenimentul a adunat sute de oameni, dornici să cunoască tradițiile popoarelor din întreaga lume.

Cei care au venit la iarmaroc au putut cumpăra și daruri pentru sărbătorile de iarnă.

"Am adus și păpuși, și căluți și alte ornamente din sticlă", a declarat soția ambasadorului Rusiei în Moldova, Nailea Muhamedșina.

" La iarmaroc am adus ceai și vodcă chineză, dar și jucării pentru copii", a spus soția ambasadorului Chinei în Moldova, Yanjun Zhang.

Colindele și muzica populară au dat tonul distracției.

Tîrgul Caritabil de Iarnă se află la cea de-a 19-a ediţie. Banii colectați vor fi donați unor centre pentru copii cu dizabilități și unui centru de plasament temporar din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?