X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Socialiștii cer demisia lui Chetraru și Balan

3 dec. 2015,, 10:57   Politică
713 4

Socialiștii cer demisia lui Chetraru și Balan
Foto: socialistii.md

În urma audierilor parlamentare de ieri, pe marginea fraudelor din sistemul bancar, socialiști au cerut revocarea șefului CNA, Viorel Chetraru, și a directorului SIS, Mihai Balan. Proiectele de hotărîre cu privire la inițierea procedurii de demitere a celor doi funcționari au fost însă respinse de majoritatea parlamentară, notează NOI.md.

Potrivit deputaților socialiști, Mihai Balan a fost la curent cu fărădelegile din sistemul bancar, dar nu a întreprins măsuri pentru stoparea acestor fraude.

„Ieri, Mihai Balan a confirmat la tribuna Parlamentului că știa despre furtul miliardului din sistemul bancar și că nu a reacționat nicicum. Dumnealui era dator să-și dea demisia și să facă declarații publice despre acest caz, astfel se putea preveni furtul miliardului”, a declarat socialistul Ghenadie Mitriuc.

Reprezentanții formațiunii au avut pretenții și față de activitatea directorului CNA, Viorel Chetraru. În opinia deputatului Grigore Novac, acesta și-ar fi neglijat atribuțiile de serviciu și ar fi implicat în acte de corupție.

„CNA, avînd direcția specializată care monitorizează toate tranzacțiile bancare, nu a întreprins toate măsurile necesare pentru a contracara furtul miliardului. Chetraru a fost și subiect de investigație jurnalistică, în care se spune că deține o casă de lux și că a intrat în posesia acesteia în mod miraculos, avînd în vedere salariul pe care îl deține”, a precizat Novac.

Ieri, în plenul Parlamentului au fost audiați procurorul general, ministrul Finanțelor, șeful SIS, directorul CNA și guvernatorul Băncii Naționale. Conducătorii instituțiilor au dat explicații cu privire la modul în care se desfășoară ancheta în dosarul fraudelor bancare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?