Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Audieri parlamentare cu ușile închise: „Noi vrem show sau adevăr?”

2 dec. 2015,, 12:25   Politică
851 4

Audierile parlamentare se vor desfășura cu ușile închise
Foto : tv7.md

Deputații au decis că audierile parlamentare cu privire la fraudele din sistemul bancar să fie desfășurare într-o ședință închisă. Propunerea a fost înaintată de liderul PCRM, Vladimir Voronin, și a fost susținută de 52 de deputați, notează NOI.md.

Împotriva caracterului închis al ședinței s-au pronunțat deputații socialiști și cei liberal-democrați. Pe de altă parte, democrații au propus ca o parte din informațiile ce se conțin în rapoartele miniștrilor să fie prezentate public.

„Propunem să fie ședință închisă, pentru că Codul de procedură penală nu le permite raportorilor să deschidă anumite paranteze. Noi am mai făcut anterior așa și nu s-a înțeles nimic. Noi vrem show sau adevăr? Să aflăm ce se face în țara asta”, a declarat Vladimir Voronin.

Și procurorul general, Corneliu Gurin, a menționat că în cadrul unei ședințe cu caracter deschis nu vor putea fi oferite informații complete cu privire la mersul anchetei. „Dacă se dorește o discuție serioasă cu prezentarea faptelor, sigur că caracterul închis este preferabil”, a explicat Gurin.

„Raportul este prezentat Parlamentului, nu societății, cred că e corect să fie o ședință închisă, ca să nu fim ținuți departe de adevăr”, a menționat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Propunerile majorității au fost criticate însă de deputații PLDM și PSRM.

„Noi nu avem ce ascunde de cetățean. Asistăm în ultimul timp la o justiție televizată, cînd au fost date presei mai multe mijloace de probe și divulgate datele urmăririi penale de persoane care efectuează această urmărire”, a precizat liberal-democratul Tudor Deliu.

„Propunerea e să avem audieri deschise pe majoritatea subiectelor. Scopul acestor audieri este ca opinia publică să afle ce se întîmplă”, a punctat liderul PSRM, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?