X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sudzucker Moldova a produs circa 55 de mii de tone de zahăr de sfeclă

2 dec. 2015,, 10:11   Economie
836 1
Sudzucker Moldova в 2015 г. произвел около 54 тыс. т сахара
Foto: wikimapia.org
În anul 2015, compania mixtă moldo-germană Sudzucker Moldova a produs 53,6 mii tone de zahăr de sfeclă.

Într-un interviu pentru agenţia "Infotag", preşedintele Sudzucker Moldova, Alexander Koss, a declarat că "fabrica a prelucrat 379,1 mii de tone de sfeclă de zahăr".

"Considerăm că acest rezultat este unul bun, avînd în vedere condiţiile meteorologice din acest an şi precipitaţiile minime. Dacă restul culturilor "au ieşit" din contul acumulării umidităţii din iarnă şi primăvară, atunci sfecla de zahăr ne-a provocat îngrijorări pînă la sfîrşitul lunii august", a spus managerul companiei.

În opinia lui, este o "minune" faptul că prin utilizarea tehnologiilor moderne, evitînd tradiţionala pentru Moldova - arătură adîncă, muncitorii au învăţat să conserve umiditatea solului, astfel încît într-un an atît de secetos să înregistreze un rezultat bun al recoltei de sfeclă de zahăr.

Aproximativ 10% din volumul total de materie primă recoltată în acest sezon au fost posibile graţie forţelor proprii.

„Această cifră ar fi putut fi mai mare, dar am redus în mod deliberat suprafeţele pentru sfeclă, din motiv că în 2014 am produs prea mult zahăr, iar piaţa rusească a devenit pentru moment indisponibilă din cauza embargoului”, a specificat Koss.

Întrebat despre volumul vînzărilor de zahăr în 2015, el a zis că Sudzucker Moldova nu a putut exporta zahăr în volume echivalente la un preţ echitabil pe piaţa UE, din motiv că preţul în acea perioadă căzuse la un minim istoric.

"Numai datorită posibilităţii de a exporta surplusul de zahăr în Kazahstan, noi am reuşit să comercializăm în străinătate peste de 44 de mii de tone", a spus Koss.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?