Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

PLDM va participa la discuţii lărgite, dar aşteaptă răspunsuri la condiţiile înaintate

2 dec. 2015,, 08:45   Politică
664 1

Foto: trm.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova a acceptat propunerea Partidului Democrat de a participa la discuţii cu toate partidele pro-europene. Totodată, liderul PLDM Valeriu Streleţ a menţionat, după întrevederea cu reprezentanţii PD, că aşteaptă răspunsuri la obiectivele înaintate anterior, transmite IPN.

Valeriu Streleţ a menţionat că PLDM nu a reuşit să obţină prea multă claritate în discuţiile cu reprezentanţii Partidului Democrat. „Nu am primit niciun răspuns clar la niciunul dintre subiectele invocate de noi şi anunţate public după şedinţa de ieri a Consiliului politic naţional. Obiectivul nostru a fost de a obţine un răspuns la propunerea de a scoate din dependenţă politică şi partinică instituţiile statului”, a spus Streleţ, adăugînd că nu a primit răspuns nici privind posibilitatea unui prim-ministru neafiliat politic.

Pe de altă parte, liderul PD Marian Lupu nu vrea precondiţii la negocieri. „În cadrul acestei consultări, am exprimat poziţia PDM: am propus ca dialogul pe fond să se producă fără condiţii şi pre-condiţii şi, în acest context, am transmis un mesaj colegilor de la PLDM ca începînd de mîine să ne aşezăm la discuţii la nivelul tuturor partidelor pro-europene – PLDM, PL, PD şi grupul de deputaţi neafiliaţi”, a menţionat acesta.

Lupu a mai spus că a dat curs invitaţiei pentru consultări în calitate de gest de bunăvoinţă. „Faptul acestei întrevederi îl calific ca unul pozitiv, care în sfîrşit, a întrerupt perioada de timp în care nu au avut loc discuţii. Lipsa a dialogului este un lucru negativ mai ales în condiţiile noastre”, a conchis Lupu.

PLDM a avut mai consultări astăzi cu reprezentanţii Partidului Liberal şi cu grupul Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?