Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

SUA intensifică desfășurarea de forțe speciale în Siria și Irak

2 dec. 2015,, 02:00   Externe
791 1

Foto: oko-planet.su

Administrația de la Washington este pregătită să întărească forțele speciale din nordul Siriei și să desfășoare o unitate a forțelor speciale în Irak pentru raiduri împotriva grupării Statul Islamic, a anunțat marți secretarul american al apărării, Ashton Carter, informează AFP. În Siria, "acolo unde vom identifica noi oportunități de a dezvolta" forțele speciale aflate deja la fața locului, "vom fi pregătiți să le întărim", a declarat Ashton Carter în comisia pentru forțe armate a Camerei Reprezentanților.

În Irak, Statele Unite "sunt în curs de desfășurare" a unei "unități specializate" a forțelor speciale pentru a "ajuta forțele irakiene și kurde peshmerga să facă raiduri pe teren împotriva grupării Statul Islamic", a adăugat secretarul apărării.

"Aceste forțe speciale vor fi capabile să conducă raiduri, să elibereze ostatici, să obțină informații și să captureze lideri ai Statului Islamic", potrivit lui Carter. Ideea este că "informații mai bune pot genera mai multe ținte, mai multe raiduri și mai multă presiune" asupra Statului Islamic, a mai spus Ashton Carter. Această unitate a forțelor speciale "va fi de asemenea în postura de a conduce operațiuni unilaterale" în Siria, a menționat secretarul apărării.

Desfășurarea unui grup de circa 50 de militari din forțele speciale pe teren în Siria pentru a sprijini forțele arabe și kurde a fost deja anunțată pe 30 octombrie de Casa Albă. Până la această dată SUA au condus împotriva Statului Islamic numai raiduri aeriene. În Irak SUA au trimis de asemenea 3.500 de consilieri militari și formatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?