X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leul nu are forţe pentru a creşte, dar este destul de puternic pentru a nu cădea

1 dec. 2015,, 13:45  
603 1
Foto: newsmaker.md
Piaţa valutară a Moldovei manifestă calm, în timp ce cursul leului moldovenesc a atins un anumit nivel de echilibru, cînd nu are forţe pentru creştere, în schimb este destul de puternic pentru a nu se mai deprecia.

Participanţii profesionali ai pieţei intervievaţi de "Infotag" afirmă că încă săptămîna trecută cursul valutei naţionale nu trebuia să cadă.

"Din inerţie, cursul leului a mai căzut nesemnificativ, deşi situaţia reală de pe piaţa valutei fără numerar vorbeşte despre lipsa factorilor capabili să propulseze în continuare cursul leului în sus. Aceeaşi situaţie a demonstrat şi piaţa valutei în numerar, cînd cursul leului, stagnînd la nivelul de 20 MDL:$1, nu l-a depăşit", a spus dealerul unei bănci.

În opinia altor participanţi ai pieţei, săptămîna aceasta, dacă nu se va întîmpla nimic extraordinar, cursul leului se va deplasa lent în jos.

"Noi presupunem că o perioadă pe piaţa valutară fără numerar «cursul de lucru» va fi 19,90 MDL:$1. Majoritatea agenţilor economici tind să păstreze poziţia valutară, conştientizînd că aceasta va minimaliza riscurile şi nu le va permite să înregistreze pierderi", afirmă participanţii pieţei.

Privind "cursul de lucru" de pe piaţa valutei în numerar, mulţi dealeri presupun că un astfel de curs va fi 19,9-19,95 MDL:$1.

Dealerii valutari fac trimitere la activitatea scăzută a pieţei, cînd toate tranzacţiile pentru o zi nu depăşesc $1 mil., atunci cînd în perioade de funcţionare normală a pieţei acest indice nu era mai mic de $5 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?