X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Experți, despre decizia PLDM de a negocia

1 dec. 2015,, 10:05  
986 3

Foto: facebook.com

PLDM a fost nevoit să vină cu un set de condiţii, în urma cărora s-a arătat disponibil să participe la discuţii cu partidele proeuropene, pentru a ieşi onorabil din situaţia în care se află. Şi asta pentru că riscă să piardă tot mai mult electorat.

Opinia aparţine unor analişti politici şi a fost exprimată în cadrul emisiunii Fabrika.

"Mesajul acesta a PLDM-ului nu este atît pentru PDM, PL. Este pentru electoratul acesta care acum chiar că e zăpăcit. A primit bombardamente cu: "stat capturat, stat capturat", nicio legătură şi acum trebuie să întorci corabia invers. Mai lăsăm vreo două zile ca boala să treacă, temperatura să scadă şi sper că în două, trei zile va trece boala asta a copilăriei şi se va trece la negocieri rapide", a declarat fostul deputat PLDM, Veaceslav Ioniţă.

Alte voci susţin că PLDM a decis să se implice în formarea unei majorităţi parlamentare în urma presiunilor externe.

"Au existat solicitări din partea partenerilor de la Bruxelles ca să se găsească formulă prin care să se creze o nouă guvernare proeuropeană. Guvernul Romîniei şi-a oferit disponibilitatea ca să ofere 60 de milioane de euro şi iarăşi cu condiţia ca să existe un Guvern proeuropean", a spus analistul politic, Vasile Croitoru.

Chiar şi aşa, intenţia liberal-democraţilor de a-şi asuma rolul de gazdă a negocierilor a fost criticată de unii invitaţi ai emisiunii.

"E perfid să pretinzi să creezi o guvernare şi să vii să-ţi asumi rolul de primă vioară în actualele condiţii. Nu avem legea bugetului de stat, nu avem multe alte lucruri realizate. Lucrurile stau cît se poate de dificil, iar unii încearcă cumva să aroge în principalii actori ai unei guvernări proeuropene", a menţionat doctorul în drept, Alexandru Cauia.

PLDM a refuzat pînă ieri să participe la discuţii pentru formarea unei majorităţi proeuropene, care să-şi dea votul pentru un nou Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?