Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” începe colectarea semnăturilor pentru referendum

30 noi. 2015,, 14:15  
851 0
Foto: noi.md
Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" (DA) începe procesul de colectare a semnăturilor pentru desfăşurarea referendumului pentru alegerea directă a preşedintelui. Circa 2,5 mii de persoane s-au adunat duminică, 29 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi au scandat "Jos oligarhii!", "Hoţii la dubă!".

Membrul Platformei „DA”, fostul director adjunct al Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc, a spus la acţiunea de protest: „Democratul Vlad Plahotniuc a făcut special în aşa mod, ca Curtea Constituţională să opereze modificări la procedura de colectare a semnăturilor şi acum vom fi nevoiţi să adunăm cu mult mai multe. De asemenea, au apărut unele probleme cu CEC, care a permis colectarea semnăturilor, dar nu le-a permis moldovenilor din diasporă să ajute Platforma".

Membrul Platformei „DA” Vasile Năstase a spus că "atunci cînd Platforma va veni la putere, primele instituţii pe care le va elibera vor fi cele subordonate lui Plahotniuc, precum şi posturile de televiziune şi radio ale acestuia".

El a menţionat că, "după alegerile parlamentare, în Parlament vor fi nu 101 deputaţi, ci 71. De asemenea, preşedintele va fi ales de popor şi va fi obligat să-i servească interesele. Prima instituţie care va fi eliberată de sub controlul actualei puteri va fi Reşedinţa de Stat".

Preşedintele Platformei „DA”, Andrei Năstase, a îndemnat cetăţenii "să se ridice în picioare şi să demonstreze că sînt puternici".

Acţiunea de protest din PMAN, iniţiată la 6 septembrie, va continua şi în perioada rece a anului.

"Acţiunile de protest nu vor înceta. În zilele următoare corturile din PMAN vor fi înlocuite. Vor apărea altele noi, termoficate. Acestea vor avea încălzire şi toate condiţiile pentru continuarea protestului. În aceste corturi noi ne vom concentra pe colectarea semnăturilor pentru desfăşurarea referendumului constituţional. În pofida obstacolelor, noi vom îndeplini această sarcină, vom obţine desfăşurarea referendumului, pentru a returna ţara poporului", a subliniat Vasile Năstase.

După acţiunea de protest din PMAN, manifestanţii au plecat la Ministerul Afacerilor Interne, unde au cerut demisia ministrului Oleg Balan.

Manifestanţii au scandat "Trădător!", "Demisie!". Ministrul a ieşit, dar dialogul nu a avut loc, deoarece manifestanţii l-au huiduit.

După aceasta ei au revenit în PMAN, unde acţiunea de protest a continuat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?