Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Transnistria a numit posibilele pierderi de pe urma anulării facilităților în comerțul cu UE

30 noi. 2015,, 11:45  
749 2
Приднестровье назвало возможные потери от отмены льгот в торговле с ЕС
Foto: sharji.net
Pierderile anuale ale Transnistriei în cazul anulării regimului comercial anterior cu Uniunea Europeană ar putea constitui de la 15 milioane pînă la 80 de milioane de dolari. Aceste date, cu referire la diverse evaluări ale experților, au fost enunțate de către ministrul Dezvoltării Economice al Transnistriei, Alevtina Slincenko, la o conferință de la Tiraspol, care s-a referi la posibilele consecințe pentru economia Transnistriei după anularea de la 1 ianuarie 2016 a preferințelor comerciale la exporturile transnistrene în țările UE, informează NOI.md.

Potrivit mass-mediei transnistrene, Alevtina Slincenko a amintit, de asemenea, că, din cauza blocadei economice și feroviare a Transnistriei, instituite în anul 2006, întreprinderile locale au pierdut peste 320 mil. dolari, iar bugetul a înregistrat pierderi de peste 130 mil. dolari.

Ea a specificat că, în același timp, imposibilitatea întreprinderilor auto transnistrene de a practica trafic internațional de mărfuri a cauzat pierderi în valoare de 150 mil. dolari companiilor de transport și neîncasarea la buget a 30 mil. dolari. Alevtina Slincenko a menționat că recent Ucraina a interzis livrările de mărfuri accizate pe teritoriul Transnistriei și această măsură de presiune o va costa anual pe Transnistria încă 20 mil. dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?