X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un miliardar din Moldova a cîștigat în instanța Ucrainei dreptul la zăcăminte de gaze

27 noi. 2015,, 11:00  
2124 4
Миллиардер из Молдовы отстоял в суде Украины право на газовые месторождения
Foto: jurnal.md
Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Moldova, miliardarul Anatol Stati, a cîștigat în instanța de judecată a Ucrainei dreptul la prospecțiunea zăcămintelor de gaze, relatează NOI.md.

Judecătoria Supremă a Ucrainei a satisfăcut cererea companiei Golden Derrick, care îi aparține omului de afaceri, de anulare a deciziei Serviciului geologic de stat, care a anulat autorizațiile ei speciale de utilizare a subsolului. În acest mod a fost pus punct în litigiile judiciare, care au durat mai mult de un an.

Într-un interviu oferit publicației ucrainene „Delovaia stolița”, businessmanul moldovean a calificat decizia Judecătoriei Supreme a Ucrainei drept un punct de reper pentru investitorii străini, menționînd că ea le semnalizează că devin mai atractive și sigure condițiile de investire a capitalului în economia ucraineană și aici au apărut perspective bune pentru afaceri. „Noi am văzut că judecătoriile ucrainene pot examina problemele imparțial și fără a depinde de dorința persoanelor influente de a deposeda și a reîmpărți activele atractive”, a declarat Anatol Stati.

El a menționat intenția de a investi în dezvoltarea companiei Golden Derrick 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea potențialului ei de producție. „Noi contăm pe faptul că în viitorii cîțiva ani Ucraina, grație acestor infuzii, va avea posibilitatea să majoreze extracția de gaze cu minimum 10%. Acesta este un pas vizibil spre independența energetică a țării”, a specificat businessmanul moldovean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?