X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Kerry a discutat cu Lavrov, făcînd apel la calm şi dialog cu Turcia după doborîrea avionului rus

26 noi. 2015,, 15:45  
677 0

Foto: golos-ameriki.ru

Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat miercuri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a face apel la calm şi dialog între Rusia şi Turcia, după ce aviaţia turcă a doborît un bombardier rus la graniţa siriană, relatează Reuters în pagina online.

În cursul unei conversaţii telefonice cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Kerry "a subliniat nevoia ca cele două părţi să nu permită acestui incident să escaladeze tensiunile dintre ele sau din Siria", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

"Secretarul a prezentat condoleanţe pentru pierderea de vieţi în incidentul de ieri (marţi-n.r.) cu Turcia. El a făcut apel la calm şi dialog între oficialii turci şi ruşi în zilele următoare", a precizat Departamentul, adăugînd că John Kerry "a subliniat importanţa progreselor spre o soluţie diplomatică în Siria".

Doborîrea avionului rus marţi a fost una dintre cele mai serioase confruntări recunoscute public între un stat membru NATO şi Rusia din ultimii 50 de ani şi a complicat eforturile internaţionale de luptă împotriva militanţilor grupării Stat Islamic în Siria.

Kerry a cerut o serie de întîlniri la Viena inclusiv cu Rusia şi Iranul, principalii susţinători ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, dar şi cu Arabia Saudită şi Turcia, care vor încheierea regimului Assad, pentru a încerca să găsească o soluţie diplomatică la războiul civil sirian ce durează de patru ani şi jumătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?