Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice sărbătorește 75 ani de la fondare

26 noi. 2015,, 16:45  
4476 1

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice sărbătorește 75 ani de la fondare
Foto : noi.md

În aceste zile, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) marchează 75 de ani de la fondare. Cu acest prilej, reprezentanții instituției au organizat un șir de activități, relatează NOI.md.

La 25 noiembrie, în cadrul Academiei a demarat conferința științifică internațională „Educația artistică: realizările trecutului și provocările prezentului”. La acesta participă, timp de două zile, reprezentanți din Armenia, Belarus, Israel, Moldova, Serbia, România, Rusia și Ucraina.

Pentru contribuția substanțială la dezvoltarea învățămîntului artistic de performanță, merit deosebit în formarea specialiștilor de înaltă calitate, au fost acordate diplome de onoare ale Ministerului Culturii mai multor cadre didactice din cadrul Academiei. Totodată, a fost dat citirii decretul prezidențial de conferire a distincțiilor de stat „Gloria muncii”, „Maestru în artă” și „Om emerit” unor profesori ai Academiei, pentru munca îndelungată și prodigioasă în domeniul învățămîntului artistic superior și la promovarea valorilor culturale.

Astăzi, 26 noiembrie, cu prilejul aniversării, la Centru Cultural „Odeon” va avea loc Festivalul de Film Studențesc „Debut”.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova este succesoarea Conservatorului de Stat din Chișinău, fondat în anul 1940, și a instituțiilor de învățămînt muzical care și-au desfășurat activitatea în capitală începînd cu anul 1919. Din anul înființării pînă în prezent, instituția a avut circa 75 de promoții ce numără 14 mii 500 de absolvenți. Printre absolvenții Academiei se numără Tamara Ciobanu, Serghei Lunchevici, Maria Bieșu, Eugen Doga, Veronica Garștea, Sofia Rotaru, Anastasia Lazariuc, Ion Aldea-Teodorovici, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Geta Burlacu și mulți alții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?