X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Jumătate dintre membrii Guvernului, chemați la raport de socialiști

26 noi. 2015,, 13:32  
617 0

Jumătate dintre membrii Guvernului, chemați la raport de socialiști
Foto: actualitati.md

Situația actuală din sectorul bugetar, din domeniul sănătății și cel termoenergetic sînt doar cîteva dintre problemele puse în discuție de socialiști la ședința de astăzi a Parlamentului. Aceștia au cerut audierea miniștrilor Economiei, Muncii, Finanțelor, Sănătății, Apărării, Mediului dar și a altor șefi de instituții, informează NOI.md.

De la ministrul Finanțelor socialiștii au vrut să afle dacă salariile și pensiile sînt achitate la timp cetățenilor. Totodată, aceștia s-au arătat interesați de măsurile întreprinse în sectorul sănătății.

„Situația în domeniu este foarte complicată, a fost înregistrat un deficit de 500 de milioane de lei, ceea ce a produs urmări grave. Din 40 de spitale din țară, doar 8 internează pacienți cu boli cronice. Este o situație fără precedent”, a menționat deputatul Vlad Batrîncea.

Socialiștii au mai cerut informații cu privire la incidentul din Afganistan, cu implicarea unui elicopter ce aparține unei firme moldovenești. Tot de la ministrul Apărării deputații au vrut să afle de unde au fost alocați cei 100 de mii de lei pentru participarea soldaților moldoveni la paradă militară de la București, pe 1 decembrie.

Toate propunerile socialiștilor referitoare la audierea miniștrilor au fost însă respinse de majoritatea deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?