Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Procurorii anunță cum consumatorii casnici plăteau gazul livrat unor firme

26 noi. 2015,, 12:47  
1784 5

Procurorii anunță cum consumatorii casnici plăteau gazul livrat unor firme
Foto: noi.md

Consumatorii casnici plăteau gazul livrat unor companii private din Moldova. Cel puțin așa susțin procurorii, care au descins astăzi la sediile MoldovaGaz, ChișinăuGaz și la domiciliile directorilor acestor întreprinderi.

Astfel, potrivit procurorului Vitalie Busuioc, MoldovaGaz și ChișinăuGaz au încheiat ilegal contracte cu mai mulți agenți economici, care procurau gaze la preț redus, iar cheltuielile erau trecute la pierderi și erau plătite de consumatorii casnici.

"Au făcut o schemă criminală în urma căreia urmau sa fie obținuți bani în sume mari. Erau comercializate acestor agenți economici cantități importante de gaz și erau livrate unor agenți economici și nu erau în evidența contabilă. Agenții economicii livrau gazul unor întreprinderi sau persoane fizice. Pentru a ascunde urmele, există suspiciuni a procurorilor că factorii de decizie a acestor întreprinderi treceau neîntemeiat sumele calculate pentru gaze naturale livrate clandestin în lipsa unei evidenței contabile îl treceau la pierderi. Există suspiciuni că aceste pierderi se reflectau în facturi și erau achitate de consumatori", a declarat Vitalie Busuioc.

Totodată, procurorul a declarat că persoanele vizate în acest dosar riscă până la 10 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?