X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernarea de la Chișinău, criticată dur în Parlamentul European. Mesaj pentru politicieni: treziți-vă!

26 noi. 2015,, 10:38  
686 1

Guvernarea de la Chișinău, criticată dur în Parlamentul European. Mesaj pentru politicieni: treziți-vă!
Foto: lgbtnet.ru

Furtul din sistemul bancar, stagnarea reformelor și amplificarea fenomenului corupției sînt doar cîteva subiecte abordate ieri în plenul Parlamentului European. Deputații europeni au condamnat acțiunile clasei politice de la Chișinău, precizînd că aceasta a aruncat țara în haos, notează NOI.md.

În opinia parlamentarilor europeni, elita politică tărăgănează intenționat implementarea reformelor, iar cei care au de suferit sînt cetățenii.

„Elita politică a dus țara în prăpastie. Este nevoie de o modernizare a politicii și instituțiilor de stat. Noi aici trebuie să solicităm elitelor politice din Moldova să meargă pe drumul cel bun, astfel ca Acordul de asociere să fie aplicat așa cum trebuie”, a menționat deputatul Partidului Popular European Andrej Plenkovic.

„Situația din Moldova este gravă, Chișinăul nu atinge obiective și nu face decît să dezamăgească. Cetățenii moldoveni merită ceva mai bun, merită încurajarea și sprijinul nostru. Clasa politică din Moldova a eșuat și sîntem descurajați”, a precizat Andi Cristea, membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

„Nu e nicio surpriză că la Chișinău guvernele se schimbă ca anotimpurile. Moldova a avut la dispoziție toate uneltele politice de care dispune UE pentru a-i stimula europenizarea, dar a ajuns dintr-un pioner într-un haos politic. Lucrurile au început să meargă prost, iar scandalul bancar nici pînă acum nu a fost anchetat pe deplin. Nu există nici dorința de a combate corupția. Se trage de timp cu reformele. Mesaj pentru politicieni: treziți-vă!”, a menționat comisarul european pentru Politica Regională, Petras Austrevicius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?