Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chişinău s-a deschis Expoziţia Internaţională Specializată Infoinvent

25 noi. 2015,, 16:00  
657 1
В Кишиневе открылась специализированная международная выставка INFOINVENT
Foto: youtube.com
La Chişinău s-a deschis a XIV-a Expoziţie Internaţională Specializată Infoinvent, care se va desfăşura pînă pe 28 noiembrie. Directorul Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, a spus la deschiderea expoziţiei că la eveniment sînt prezentate în jur de 400 de realizări tehnico-ştiinţifice materializate în invenţii, produse şi tehnologii moderne.

"Expoziţia reprezintă un eveniment de importanţă majoră pentru comunitatea ştiinţifică şi cea inovaţională, fiind și o platformă ideală pentru întîlniri de afaceri între inventatori, cercetători şi sectorul investiţional", a menţionat el.

Directorul Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (AITT), Roman Chirca, a spus că "expoziţia este un fel de pod între comunitatea ştiinţifică şi mediul de afaceri şi acesta trebuie exploatat".

De rînd cu realizările inovaţionale high-tech, la expoziţie sînt prezentate produse interesante şi bunuri de larg consum. Astfel, familia Rîbca din Anenii Noi a prezentat publicului ... pîine artizanală.

Ion Rîbca a spus că "pîinea dată este nu atît inovaţională, cît pregătită conform reţetelor tradiţionale vechi şi uitate".

"Dacă pîinea obişnuită se coace în decurs de două ore şi păstrează prospeţimea cîteva zile, atunci timpul de pregătire a produsului nostru variază în funcție de reţetă de la 30 la 72 de ore şi rămîne proaspătă mai bine de 4 zile. Aşa fel de pîine este solicitată în Europa şi America de Nord. În compoziţia pîinii intră produse ecologice şi ea poate fi cu cartofi copţi, morcov, sfeclă, urzică şi diferite tipuri de cereale. Preţul începe de la 15 lei, iar, de exemplu, pîinea cu cartofi, cu greutatea de circa 2 kg, costă 40 de lei", a spus el.

Tradiţional, în cadrul expoziţiei se va desfăşura şi un program adiţional de manifestări, care cuprinde mese rotunde şi ateliere de lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?