Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Dodon anunță opt propuneri pentru partidele parlamentare

25 noi. 2015,, 14:20  
943 1
Додон: Лучше ужасный конец или ужас без конца?
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este gata să discute cu toate partidele din Parlament, însă are o listă cu obiective care trebuie să fie acceptate de către deputaţi dacă îşi doresc remedierea situaţiei critice în care se află ţara noastră. Anunţul a fost făcut de liderul socialiştilor, Igor Dodon.

"Noi trebuie să dăm curs opiniei majorităţii populaţiei care vorbeşte de alegeri anticipate. Suntem gata să discutăm cu orice partid parlamentar, chiar dacă nu ne place şi nu agreăm politca dusă de ei. Suntem gata să discutăm cu oricare. Dar vom discuta despre obiectivele pe care noi vrem să le atingem", a precizat Dodon.

Mai mult decât atât, socialistul a înaintat lista cu opt obiective pe care doreşte să le atingă formaţiunea lui.

Potrivit lui Dodon, printre aceste se numără votul comun pentru modificarea Constituţiei pentru a alege preşedintele ţării prin vot direct, declanşarea alegerilor anticipate ca urmare a incapacităţii alegerii unui nou Guvern, oferirea compensanţiilor ca urmare a majorării tarifelor la energie şi gaze, luând bani din profitul Băncii Naţionale a Moldovei din anul curent, organizarea unui referendum naţional cu referire la alegerea de către cetăţeni a vectorului extern al Republicii Moldova.

Socialiştii au mai propus demisia tuturor insituţiilor implicate în furtul miliardelor, condamnarea guvernelor din perioada 2009 -2015 pentru acte de corupţie, condamnarea acţiunilor unioniste şi semnarea unui act comun care să întărească neutralitatea statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?