Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chişinăul găzduieşte în premieră Forumul CEFTA Week 2015

24 noi. 2015,, 16:15  
780 1
Кишинев впервые принимает форум CEFTA WEEK 2015
Foto: mec.gov.md
La Chişinău, pentru prima dată se desfăşoară Forumul Acordului de liber schimb central-european CEFTA Week 2015, la care participă peste 100 de experţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor din ţările membre ale Acordului.

Ministrul Economiei în exerciţiu, Stephane Bride, a spus la ceremonia de deschidere că Forumul plasează Moldova la un nou nivel de relaţii cu UE.

"Esenţa politicilor promovate de statele membre CEFTA constă în stimularea creşterii durabile şi a progresului pe calea integrării în Uniunea Europeană. În cadrul mandatului deţinut la CEFTA, Republica Moldova se concentrează pe cinci domenii prioritare interconectate: facilitarea comerţului, liberalizarea comerţului cu servicii, investiţii, consolidarea capacităţilor şi transparenţă. Eforturile noastre comune şi coordonate în aceste domenii contribuie la creşterea comerţului cu bunuri şi servicii, dar şi la stimularea investiţiilor, de pe urma cărora beneficiază toate părţile CEFTA", a menţionat el.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a spus că "Uniunea Europeană vede CEFTA ca o rampă de lansare pentru o cooperare economică mai strînsă".

"CEFTA oferă nu numai beneficii economice reale pentru toate ţările, dar şi transmite un mesaj politic important – convergenţă economică în Europa de est", a menţionat diplomatul.

Potrivit spuselor Ambasadorului SUA în Moldova, James D. Pettit, anul acesta domeniul intereselor CEFTA Week s-a extins semnificativ.

"Ţările din Europa centrală au lucrat activ împreună pentru promovarea comerţului şi investiţiilor din regiune. Beneficiile acestei colaborări pot fi văzute la membrii CEFTA – Cehia şi România. Moldova trebuie să le demonstreze investitorilor şi partenerilor că îşi doreşte să reformeze justiţia. Investitorii trebuie să aibă încredere în sistemul judiciar, care va asigura legitimitatea contractelor, acordurilor şi altor înţelegeri", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?