Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia trimite în Crimeea generatoare diesel

24 noi. 2015,, 14:15  
533 0

Foto: teplosvetlolux.ru

Rusia va trimite în Crimeea 300 de generatoare de curent electric de tip diesel. Acestea vor fi transportate, în cel mai scurt timp, pe calea aerului. Dispozitivele vor fi destinate pentru consumul curent al populației, care a rămas fără energie electrică, după ce patru linii de înaltă tensiune, care alimentau regiunea anexată de Rusia, au fost distruse.

Potrivit autorităților autoproclamate din peninsula Crimeea, în spatele blocadei energetice stau activiștii tătari. Principalii organizatori sunt considerați Mustafa Djemilev și Refat Ciubarov. În privința celor doi a fost deschis un dosar penal și le-a fost interzis accesul în Rusia pentru o perioadă de cinci ani.

În context, liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, a declarat că observă o atitudine extrem de ostilă a administrației rusești din regiune față de minoritatea tătară: "Noi suntem foarte îngrijorați de situația din Crimeea. Sute din mii de ucraineni de origine tătară se confruntă cu o presiune brutală din partea autorităților rusești."

Toate cele patru linii de înaltă tensiune, care alimentau regiunea anexată de Rusia, au fost distruse în noapte de sâmbătă spre duminică de activişti ucraineni. Administraţia rusească a peninsulei a pus în funcţiune toate sursele alternative de generare a curentului. Potrivit presei, electricienii companiei de stat "Ukrenergo" nu pot începe lucrările de reparaţie, din cauza activiştilor care au blocat accesul către pilonii avariați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?