X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Lupu: Ideea formării unei alianțe nu mai este viabilă

24 noi. 2015,, 13:30  
894 4

Lupu: PD inițiază consultări largi în vederea formării Guvernului
Foto: tribuna.md

Începînd de astăzi, PD va iniția consultări cu toate forțele politice din Parlament, avînd drept obiectiv principal formarea Guvernului, și nu crearea unei coaliții. Declarația a fost făcută de liderul democraților, Marian Lupu, astăzi, în urma ședinței Biroului politic al formațiunii, notează NOI.md.

„Vom crea o majoritate parlamentară în jurul noului guvern, și nu în jurul unei alianțe politice. Vom discuta inclusiv posibilitatea ca membrii viitorului guvern să nu fie afiliați politic. Ne vom întîlni cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare”, a precizat Lupu.

Potrivit politicianului, candidatul la funcția de premier va fi identificat în urma consultărilor cu celelalte formațiuni, astfel încît să existe certitudinea că acesta va fi susținut în Parlament.

„Nu venim cu o listă predeterminată de persoane pentru funcția de premier, cu toate că PD este gata să-și asume responsabilitatea pentru acest nou guvern, o să fim flexibili. Preferăm ca candidatul la funcția de premier să vină în rezultatul acestor consultări”, a specificat liderul PD.

Marian Lupu a mai menționat că ideea formării unei alianțe politice nu mai este realizabilă, în contextul refuzului PLDM de a participa la negocieri. În acest sens, politicianul a declarat că PD va încerca să găsească consensul necesar în Parlament, în vederea numirii guvernului.

„Anumite forțe politice nu doresc formarea unei alianțe. Constatăm că alianțele nu au fost niciodată pe deplin funcționale în politica noastră, iar acordurile politice au fost ușor denunțate. Nu putem să nu luăm în calcul și situația complicată în care se regăsește Republica Moldova. Nu ne rămîne decît să găsim consensul de a vota un guvern proeuropean de către acei deputați responsabili”, a adăugat Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?