X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Streleț reiterează condițiile PLDM

23 noi. 2015,, 18:55  
849 4

Streleț reiterează condițiile PLDM
Foto: noi.md

Moldova trebuie să aibă un prim-ministru neafiliat politic, iar instituțiile statului, care se află în captivitate, să fie scoase de sub influența politicului.

Sunt două din cerințele PLDM față de PDM și ceilalți parteneri. Totodată, liberal-democrații cer ca președintele Parlamentului, Andrian Candu să-și dea demisia.

Doar dacă aceste cerințe vor fi îndeplinite, PLDM ar participa la formarea unei majorități parlamentare.

Declarația aparține liderului Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, și a fost făcută după consultările cu președintele țării, Nicolae Timofti.

„Partidul Democrat care se face responsabil de declanșarea acestei situații, nu doar că nu manifestă vreo dorință de a discuta cu PLDM, dar prin manierele și acțiunile lor, îndepărtează o eventuală perspectivă de crearea unei majorități care să formeze un guvern care să înlăture aceste probleme”, a declarat Streleț.

Streleț spune că Partidul Liberal Democrat și-ar putea schimba poziția privind formarea unei majorități parlamentare doar dacă vor fi întrunite cerințele menționate anterior.

„Noi așteptăm o reacție constructivă din partea Partidului Democrat și a celorlați actori politici vizați care să spună clar: Da, suntem deacord să avem o foaie de parcurs cu termeni exacți privind scoaterea din captivitate a instituțiilor statului și să fie deacord ca viitorul prim-ministru să nu fie afiliat politic, iar domnul Candu să anunțe public că este deacord să-și prezinte demisia. Când se vor produce aceste trei condiții, vom convoca Consiliul Politic Național și am putea lua o decizie de schimbare a deciziei”, a adăugat Ștreleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?