X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Milioane ratate de bugetul de stat

21 noi. 2015,, 12:00  
822 8

Foto: moldova24.info

Declari că înregistrezi pierderi în activitate şi eşti scutit de impozite. Asta s-a întâmplat în cazul unor cazinouri, constată Curtea de Conturi, care a efectuat un audit privind administrarea veniturilor publice. Potrivit raportului, în anii 2011-2014, peste 60 la sută dintre cazinouri au fost scutite de impozitele pe venit.

După ce raportul a fost făcut public, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, i-a luat la rost pe reprezentanţii Ministerului Economiei.

„Băi, noi suntem în ţara asta tâmpiţi cu totul. Suntem bolnavi de cap, măi, oameni buni. Înlesniri 80 de milioane de lei la jocurile de noroc, cazinourile, „bardacul” acesta care s-a implementat în ultimii ani şi în Chişinău. Oare chiar suntem trăsniţi cu leuca? Unele cazinouri lucrează fără venituri. Nu au venit, dar ei muncesc, săracii, în pierdere. Eu am vrut să văd astăzi vreun gentleman de la Ministerul Economiei, ce le este greaţă să vină la Curtea de Conturi, drăgălaşii de acolo. Astăzi oamenii mor fără medicamente, pentru că trebuie să le plătească în spitale, dar aici facilităţi. Lasă să audă cetăţenii în mama dracului, cum se guvernează ţara asta”, a declarat Serafim Urechean.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Economiei spun că scutirea de impozite a cazinourilor este legală.

Rezultatele auditului şi recomandările Curţii de Conturi privind administrarea veniturilor publice urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?