X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

CNAS: Pensiile şi indemnizaţiile sînt achitate la timp

20 noi. 2015,, 10:15  
664 0
НКСС утверждает, что пенсии и пособия в Молдове выплачиваются своевременно
Foto: tv7.md
Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a negat declaraţiile unor politicieni conform cărora în Moldova nu se achită la timp pensiile şi indemnizaţiile, afirmînd că pensiile şi indemnizaţiile pentru copii sînt achitate lunar, conform schemei şi fără întîrzieri.

Potrivit datelor CNAS, la 16 noiembrie au fost transferaţi banii pentru achitarea indemnizaţiilor pentru copil, iar la 18 noiembrie – pentru achitarea pensiilor din noiembrie. În perioada ianuarie-noiembrie 2015, pentru achitarea indemnizaţiilor şi pensiilor au fost alocați 11,1 miliarde de lei.

Beneficiarii pot primi banii sau la Poşta Moldovei, sau la filialele bancare. În cazul în care cineva nu poate primi indemnizaţia sau pensia pentru luna curentă, banii se transferă pentru luna următoare.

CNAS a menţionat că angajaţii Ministerului de Interne, Ministerului Apărării şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale nu sînt deserviţi de Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Miercuri preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliul municipal, Ion Ceban, şi deputatul socialist Vladimir Odnostalco au spus că pensionarii şi familiile cu copii mici nu primesc pensiile şi indemnizaţiile o perioadă lungă de timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?