X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

La următoarele alegeri parlamentare ar putea fi pus în aplicare votul electronic

20 noi. 2015,, 08:15  
480 2

Foto: noi.md

Comisia Electorală Centrală a pregătit un proiect-pilot de implementare a votului electronic, care va funcționa la viitoarele alegeri parlamentare. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Iurie Ciocan, astăzi, în timpul prezentării unui raport de activitate în plenul Parlamentului, notează NOI.md.

„Astăzi nicio lege nu reglementează votul electronic, la distanță. Încercăm să palpăm un asemenea mecanism, în cadrul următoarelor alegeri vom veni cu un proiect-pilot, vrem să arătăm cum funcționează un asemenea sistem”, a spus Ciocan.

Funcționarul s-a expus și cu privire la așa-numitele alegeri legislative din regiunea transnistreană, scrutin care va avea loc pe 29 noiembrie. Iurie Ciocan a precizat că membrii CEC vor adresa o scrisoare organelor electorale din alte state, în vederea nerecunoașterii acestor alegeri.

„Am pregătit un apel către organele electorale internaționale, care urmează a fi adoptat la ședința de mîine, prin care cerem colegilor să nu delege observatori în cadrul acestor alegeri și să nu recunoască rezultatele scrutinului. Noi calificăm aceste alegeri drept ilegale, neconstituționale”, a spus Ciocan.

Precizăm că președintele CEC a fost invitat astăzi în plenul Parlamentului pentru informații cu privire la scrutinele electorale din 2014 și 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?