Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O companie de consultanţă din SUA a apreciat pozitiv iniţiativa de creare a parcurilor IT

19 noi. 2015,, 10:45  
884 1
Американская консалтинговая компания положительно оценила создание IT-парков в Молдове
Foto: tvgconsulting.com
Compania americană de consultanţă „Nathan Associates” a apreciat pozitiv iniţiativele Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) de creare a parcurilor virtuale IT. Informaţia a fost comunicată de Mark Walter, directorul de management al companiei, în cadrul întrevederii cu viceministrul Vitalie Tarlev.

Potrivit Ministerului, oaspetelui i-au fost prezentate documentele de politici publice elaborate şi promovate de MTIC, inclusiv Strategia naţională Moldova Digitală 2020 şi Strategia de creştere a competitivităţii industriei tehnologiei informaţiei pentru anii 2015-2021. O atenţie sporită a fost acordată Proiectului de lege privind parcurile din industria IT, care stabileşte reguli simple, clare şi transparente de administrare a afacerilor şi de colectare a taxelor.

Walter a apreciat abordarea autorilor Proiectului de lege drept una extrem de inovativă, fiind convins că, odată instituite, parcurile virtuale vor deveni atractive pentru companiile din domeniu şi vor influenţa pozitiv economia Republicii Moldova.

De asemenea, s-a discutat despre pregătirea specialiştilor înalt calificaţi pentru sectorul TIC şi oferirea acestora a posibilităţii de dezvoltare a abilităţilor practice şi după absolvirea facultăţilor, în laboratoarele Centrului de Excelenţă în domeniul TIC, iniţiativă recent lansată cu suportul agenţiilor americană şi suedeză de dezvoltare internaţională – USAID şi SIDA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?