X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Republica Cehă propune un nou proiect de susţinere a copiilor cu cerinţe speciale

18 noi. 2015,, 16:25  
898 0
Чехия запускает в Молдове очередной проект в поддержку детей с особыми потребностями
Foto: ipn.md
Proiectul "Parteneriate pentru incluziune" vine să contribuie la integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în grădiniţe şi şcoli, a relatat directorul executiv al AO "Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin" (AO FCPS), Victoria Secu.

Potrivit comunicatului de presă al AO FCPS, proiectul va fi lansat la 19 noiembrie 2015, este finanţat de asociaţia Caritas Republica Cehă, susţinut prin programul "Cooperare Cehă de Dezvoltare" şi implementat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

"Proiectul îşi propune ca pe o perioadă de 20 de luni să contribuie la creşterea accesului la educaţia incluzivă a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale de vîrstă timpurie în grădiniţele din ţară, precum şi la reducerea atitudinilor discriminatorii", a menţionat Victoria Secu.

"Acest proiect vine să pregătească cadrele didactice pentru lucrul cu aceşti copii, prin intermediul diferitor treninguri, organizate de specialişti autohtoni în domeniu", a declarat Victoria Secu.

"Valoarea totală a proiectului constituie 135 de mii de euro. Guvernul Cehiei s-a arătat dispus de a prelungi ulterior finanţarea în caz de necesitate", a adăugat Secu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?