X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Procurorii i-au interzis lui Filat să facă declarații publice

18 noi. 2015,, 14:27  
1082 2

Foto : sputnik.md

Fostul premier Vlad Filat s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Chișinău, unde se examinează recursul avocaților săi, pe marginea prelungirii mandatului de arest. Procurorul care instrumentează cazul i-a interzis însă politicianului să facă declarații pentru presă, notează NOI.md.

„Procurorul ne-a informat că domnul Filat nu va putea face declarații de presă. Astăzi am fost informați. În opinia noastră nu are dreptul să impună această interdicție, dar eu nu cunosc care sînt argumentele procurorului”, a declarat avocatul Igor Popa.

Totodată, acesta a anunțat că a cerut recuzarea întregului complet de judecători care examinează recursul depus la Curtea de Apel. Potrivit lui Popa, anterior același complet de judecată și-ar fi depășit competențele judecătorești. Pe marginea neregulilor semnalate, avocatul a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

„Astăzi, în mod repetat, am declarat în faţa Colegiului Penal că nu avem încredere în acest complet de judecători şi am cerut recuzarea lor. În primul rînd, domnul Iordan a fost coleg de facultate cu domnul Filat. Dumnealui ne-a povestit că au fost chiar în relaţii apropiate şi asta poate afecta imparţialitatea procesului. Un alt motiv este că la ultima şedinţă acelaşi Colegiu penal a depăşit clar competenţele judecătoreşti”, a spus Popa.

Precizăm că astăzi Curtea de Apel examinează recursul avocaților lui Vlad Filat privind prelungirea termenului de arest preventiv cu 30 de zile. Fostul premier se află în arest de pe 15 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?