Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Democrații reacționează: PLDM să întoarcă cetățenilor miliardul furat

18 noi. 2015,, 12:23  
970 8

Democrații reacționează: PLDM să întoarcă cetățenilor miliardul furat
Foto: trm.md

Declarația de astăzi a lui Valeriu Streleț nu este decît o "perdea de fum", prin care cei din PLDM încearcă să-și ascundă vina pentru blocarea negocierilor. Astfel au calificat reprezentanții Partidului Democrat revendicările făcute publice în această dimineață de președintele interimar al PLDM, notează NOI.md.

În opinia democraților, cei din PLDM a avut oricînd posibilitatea să vină în aceste săptămîni și să-și spună doleanțele în cadrul unor întîlniri politice, dar nu au făcut-o. Aceștia mai susțin că și ei au anumite revendicări față de colegii din PLDM, în ceea ce privește depolitizarea Serviciului Vamal și a Inspectoratului Fiscal de Stat.

„Condițiile pe care le-a enunțat astăzi Valeriu Streleț nu sînt altceva decît încercări de a acoperi o altă realitate. Și noi avem multe să cerem PLDM, în numele oamenilor. În primul rînd să întoarcă cetățenilor miliardul furat de la BEM, apoi să scoată din captivitate instituțiile vitale ale statului, cum ar fi Serviciul Vamal și Inspectoratul Fiscal de Stat, instituții despre care avem toate motivele să credem că întrețin și în acest moment scheme corupte, care favorizează inclusiv reprezentanți din conducerea PLDM”, se arată într-o declarație a PD.

Precizăm că liberal-democrații au înaintat trei precondiții pentru eventuala participare la negocieri. Printre acestea se numără depolitizarea instituțiilor de drept, numirea unui prim-ministru neafiliat politic și înlocuirea actualului președinte al Parlamentului cu o altă persoană, care să nu aibă legături de afaceri cu clanurile oligarhice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?