X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Doi ofițeri de poliție din Chișinău, acuzați de luare de mită

17 noi. 2015,, 17:45  
798 1
Двое полицейских в Кишинёве обвиняются во взяточничестве
Foto: censor.net
Doi ofiţeri de investigaţii ai Inspectoratului de Poliţie Ciocana vor compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de corupere pasivă, relatează NOI.md.

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura Anticorupţie, în iulie curent, efectuînd percheziţia încăperii unui agent economic, poliţiştii au extorcat de la administratorul firmei 5 mii de euro pentru a-i restitui mai multe bunuri ridicate în cadrul percheziţiei şi pentru a nu-i crea impedimente în activitate.

Ulterior, după ce unul dintre inculpaţi a primit banii pretinşi, imediat a distrus procesul-verbal cu privire la percheziţia efectuată anterior, după care a fost reţinut de oamenii legii.
Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare Judecătoriei sectorului Ciocana. De notat că ambii inculpaţi nu mai activează în organele MAI, ei fiind concediaţi.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, inculpaţii riscă pedepse de pînă la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de pînă la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?