Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Leancă neagă că ar fi șantajabil

17 noi. 2015,, 16:48  
463 1

Leancă neagă că ar fi șantajabil
Foto : udm.ru

Partidul Popular European din Moldova a devenit ținta unor atacuri mediatice declanșate de oponenții politici, afirmă liderul formațiunii, Iurie Leancă. Potrivit politicianului, în spatele acestor ofensive stau atît forțele politice de stînga, cît și cele de dreapta, informează NOI.md.

Liderul PPEM a sugerat că nu are intentate dosare penale pe numele său și nici nu este șantajabil, în pofida zvonurilor lansate în presă. Acesta a mai menționat că a expediat două solicitări Centrului Naționale Anticorupție și Ministerului de Interne pentru a verifica dacă figurează în vreun dosar în calitate de bănuit sau învinuit.

„Am răspunsuri clare în acest sens de la cele două instituții. Iau în calcul și versiunea că este dată comanda ca împotriva mea pe moment să nu fie intentate dosare penale, iar eventual apoi să fiu ținut șantajabil cum mai zic ei”, a spus Leancă.

„Nu voi fi mirat dacă voi vedea și mai multe calomnii și mai multe minciuni pentru a prezenta activitatea mea și a colegilor mei într-o manieră cît mai incorectă. Constat că aceste atacuri vin și din partea stîngă a eșichierului politic, și din partea dreapta. Mă întreb dacă cei care s-au lansat în această campanie de denigrare se gîndesc la situația din țară, la democrație, la respectarea adevărului”, a explicat politicianul.

Întors recent dintr-o vizită de lucru efectuată la Berlin, Iurie Leancă a menționat că partenerii europeni încă sînt dispuși să ajute Republica Moldova, doar cu condiția stabilizării situației politice. Fostul premier a lansat un apel la adresa PLDM și PD cu privire la deblocarea negocierilor.

„În loc să ne bucurăm de această deschidere din partea europenilor, noi ne lansăm în tot felul de găinării din astea mărunte, care nu au nimic nici cu interesul cetățeanului. Apelez la rațiunea, responsabilitatea și maturitatea, în mod special a celor din PLDM. Trebuie să uităm de supărări și frustrări”, a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?