X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CCA a emis avertismente difuzorilor care nu au prezentat datele despre proprietari

17 noi. 2015,, 16:30  
743 0
КСТР вынес предупреждения вещателям, которые не представили данные о своих собственниках
Foto: newsmaker.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a emis avertismente publice posturilor de televiziune şi radio care nu au prezentat datele despre proprietari. Decizia în cauză a fost luată marţi.

Preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a menţionat că termenul de depunere a declaraţiilor, conform noilor amendamente la Codul audiovizualului, a expirat la 10 noiembrie. În total, declaraţii la CCA au depus 108 din cele 120 de companii media înregistrate în Republica Moldova.

"Pînă la sfîrşitul zilei declaraţiile examinate vor fi plasate pe pagina oficială a CC la rubrica Transparenţa proprietăţii. Ulterior decizia va fi transmisă companiilor sancţionate şi celor care trebuie să modifice sau să completeze declaraţiile şi să le prezinte Consiliului", a menţionat Ciocan.

12 difuzori – trei posturi de radio şi nouă posturi de televiziune – au primit avertismente publice pentru că nu au prezentat declaraţiile. Alte 62 de companii au prezentat declaraţii incomplete. Acestea au la dispoziţie şapte zile pentru a introduce completările. Alte 13 companii media nu au completat un punct obligatoriu – cine este beneficiarul final, iar 25 de difuzori nu au ataşat la declaraţii paginile web.

"Vreau să salut toate organizaţiile radiodifuzoare care au declarat despre proprietatea în sectorul audiovizualului. A venit ziua cînd căruţa s-a urnit din loc. Mai avem multe de făcut. Este foarte importantă, de asemenea, forma şi finanţarea companiilor media", a declarat membrul CCA Nicolae Damaschin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?