X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Agriculturii îi îndeamnă pe fermieri să participe activ la proiectele de credit

16 noi. 2015,, 15:30  
853 2
Foto: viza.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare îi îndeamnă pe agricultori să participe activ la proiectele internaţionale de creditare şi granturi, realizate în Moldova.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vlad Loghin a spus că unul dintre cele mai vaste proiecte de credit pentru modernizarea complexului agroindustrial din Moldova este realizat lent şi Ministerul examinează posibilitatea de a majora suma maximă a creditului, cu scopul de a folosi toate resursele.

"La semnarea şi ratificarea creditului polonez de 100 de milioane de euro am stabilit pragul maxim şi minim al sumei care poate fi solicitată. Orice fermier este în drept să beneficieze de un credit de la 500 de mii la 2 milioane de euro. Din păcate, pînă la momentul de faţă interesul de a participa la proiect și l-au exprimat doar 32 de întreprinderi agricole, dintre care şapte cereri au fost respinse pe motiv că documentele au fost prost pregătite", a explicat viceministrul.

Potrivit lui, celelalte 25 de companii cer o sumă totală de 32 de milioane de euro, motiv pentru care există posibilitatea de a majora suma maximă a creditului.

"Propunerea de a majora pragul de sus le aparţine deputaţilor din Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe. În opinia lor, în situaţia dată există oportunitatea de a majora limita creditului pînă la 4-5 milioane de euro sau chiar de a o elimina. Dacă Parlamentul va lua o decizie pozitivă, atunci ne rămîne doar să o executăm", a spus Loghin.

Acesta afirmă că asemenea pasivitate a fermierilor este cauzată de situaţia social-economice complicate.

"Noi am introdus limită la credite, deoarece ne-am aşteptat la un număr mare de cereri. Oamenii sînt stopaţi de ceva şi această problemă trebuie rezolvată", a explicat Loghin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?