X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Merkel apără revenirea la aplicarea regulamentelor Dublin

14 noi. 2015,, 01:00  
1124 3

Foto: ruvr.ru

Cancelarul german Angela Merkel, criticată de alți politicieni conservatori pentru maniera sa de gestionare a crizei refugiaților, a apărat vineri decizia guvernului său de a reveni la aplicarea 'regulamentelor Dublin', conform cărora solicitanții de azil pot fi retrimiși în țara membră a Uniunii Europene în care au fost înregistrați prima dată, transmit DPA și Reuters.

Ministerul de interne german anunțase marți că Germania retrimite refugiații în prima țară UE în care s-au înregistrat după data de 21 octombrie, ceea ce înseamnă o revenire la regulamentele Dublin a căror aplicare fusese suspendată de Angela Merkel în luna august.

În apărarea noilor măsuri, Angela Merkel a precizat că 'proporția celor care sunt retrimiși este mică în comparație cu numărul noilor sosiți'. Potrivit șefei executivului de la Berlin, returnarea migranților în prima țară din UE în care s-au înregistrat ar ajuta la o distribuire corectă a solicitanților de azil între țările membre.

În gestionarea actualei crize a migrației, Uniunea Europeană se confruntă, ca primă problemă, cu apropierea geografică dintre Turcia și Grecia. Porțiunea din Marea Egee traversată de refugiați 'se află efectiv în mâinile traficanților', a accentuat cancelarul german. Până în prezent, Berlinul a adoptat o linie clară vizavi de refugiați și imigranți: țara trebuie să le acorde protecție celor care au într-adevăr nevoie, deoarece ei fug de război sau de teroare, și trebuie trimiși înapoi, în termen scurt, imigranții economici, care vin din țări considerate ca sigure, precum cei proveniți din Balcani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?