X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Fule: UE nu a oferit Moldovei nicio „licărire de speranţă”

13 noi. 2015,, 10:16  
1040 5
Foto: agerpres.ro
Fostul comisar european Stefan Fule a recunoscut că Uniunea Europeană nu a oferit Moldovei nicio „licărire de speranţă”.

Într-un interviu acordat postului de radio american „Europa Liberă”, Fule a spus că dacă ar avea posibilitatea să schimbe ceva în relaţiile UE cu Moldova, el ar schimba două lucruri.

„Mai întîi de toate, m-aş asigura că Parteneriatul Estic şi politica acestuia ar avea parte de susţinerea tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, şi nu doar în declaraţii, dar cu implicare reală pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi”, a spus Fule.

„Un alt lucru care mi-ar fi plăcut să-l văd, dar pe care nu am avut cum să-l influenţez este să se ofere o perspectivă europeană clară pentru Republica Moldova”, a menţionat el. „În loc să spunem clar că Acordul de asociere nu reprezintă, de fapt, punctul final al cooperării noastre, aspiraţiile cetăţenilor moldoveni au rămas fără un răspuns ferm”.

Fule s-a arătat convins că „atunci cînd treci printr-o schimbare importantă şi dramatică a ţării şi a societăţii, ai nevoie de speranţă, trebuie să vezi lumina de la capătul tunelului – o licărire de speranţă care ar arăta direcţia eforturilor”.

„Pînă acum, am lipsit Republica Moldova şi cetăţenii săi de această ofertă”, a mărturisit Fule.

Luînd cuvîntul în cadrul unei conferinţe internaţionale susţinute la Chişinău, Fule a spus că el nu înţelege ce înseamnă un guvern proeuropean al Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?