X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Instanța a amînat ședința în dosarul privind interzicerea retransmisiei postului „Rossia 24”

12 noi. 2015,, 10:45  
652 0
Суд отложил заседание по поводу запрета на ретрансляцию "Россия 24"
Foto: youtube.com
Şedinţa de judecată privind interdicţia de retransmisie în Moldova a postului de televiziune "Rossia 24" a fost amînată pentru 12 decembrie, a spus avocatul Roman Aronov. Potrivit lui, preşedintele Partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco, a fost transportat miercuri la Judecătoria Centru în calitate de reclamant.

"Este o premieră pentru sistemul penitenciar al Moldovei independente, cînd reclamantul, fiind figurant al unui dosar penal, este adus în sala de judecată într-un dosar civil. Sîntem recunoscători directorului Penitenciarului Nr.13, Ion Starii, pentru înţelegere şi responsabilitate", a informat avocatul.

Petrenco consideră că fiecare telespectator din Moldova este în drept să aleagă ce post de televiziune să urmărească şi acest lucru nu-i poate fi dictat de autorităţi, al căror promotor de interese este CCA.

"Interdicţia de a difuza "Rossia 24", apropo, este o manifestare a cenzurii, a regimului nedemocrat, "mirosind" a atitudine neprietenoasă faţă de Rusia, ceea ce contravine spiritului acordului de prietenie şi cooperare între cele două ţări", a spus el.

Potrivit avocatului, juristul CCA nu a putut indica norma legii conform căreia Consiliul este în drept să suspende sau să înceteze difuzarea postului TV.

"Am întrebat-o direct cui aparţine concluzia dacă este obiectiv postul TV sau nu? Jurista a răspuns că CCA are doi specialişti care au stabilit că "Rossia 24" difuzează material părtinitor, nu respectă principiul pluralismului de opinii. Adică, în opinia mea, jurista a recunoscut că interdicţia a fost adoptată, de facto, printr-un apel telefonic de sus, respectiv, nedemocratic", a menţionat avocatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?