Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Munteanu cere anchetă în privinţa producătorului de apă carbogazificată Rusnac-MoldAqua

10 noi. 2015,, 16:15  
1038 2
Мунтяну требует расследования в отношении компании Rusnac-Moldaqua
Foto: noi.md
Ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu, a cerut organelor de drept să iniţieze o anchetă privind transmiterea staţiilor de epurare construite din resursele statului în proprietatea producătorului de băuturi răcoritoare Rusnac-Moldaqua.

Liberalul a publicat pe pagina sa din reţelele de socializare un document de la Centrul Naţional Anticorupţie, în care se arată că compania a primit staţia în folosinţă gratuită pentru 49 de ani.

"În 2010 SRL Rusnac-Moldaqua s-a adresat la Fondul ecologic naţional cu o solicitare de finanţare pentru reconstrucţia sistemelor de epurare şi canalizare în comuna Gura Căinarului, care a fost respinsă. În 2012 primăria comunei a înaintat Fondului o cerere prin care a solicitat un grant în valoare de 15,9 mil. lei pentru reconstrucţia staţiei de epurare din localitatea dată. Rusnac-Moldaqua a garantat ajutor financiar în sumă de 7, 229 mil. lei", se menționează în document.

Conform informaţiei CNA, în februarie 2015 Consiliul comunei Gura Căinarului a decis să transmită staţia de epurare reconstruită din fondurile statului în folosinţa Rusnac-Moldaqua pentru 49 de ani.

În opinia ministrului, organele de drept trebuie să întreprindă toate măsurile necesare de returnare a banilor acordaţi de fond, deoarece au fost folosiţi nu pentru scopurile statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?