X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ghimpu: Cu PCRM vom discuta la primăvară

9 noi. 2015,, 13:21   Puterea
1904 13

Foto: noi.md

Fracțiunea PL se pronunță pentru crearea unei coaliții de guvernare cu participarea PLDM, PD și deputaților neafiliați din grupul Leancă. Despre aceasta a comunicat astăzi liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma consultărilor cu Nicolae Timofti, notează NOI.md.

„Ne-am consultat, așa cum prevede Constituția, cu președintele. Ne-a întrebat despre o eventuală candidatură la postul de premier, dar realitatea este alta. Candidaturi sînt multe, dar acum e nevoie majoritate parlamentară”, a spus Ghimpu.

Liberalul a precizat că depășirea crizei politice este posibilă doar prin crearea unei coaliții proeuropene de guvernare. „PLDM trebuie să pună mai presus interesul țării, să lase supărările. Da, eu îi înțeleg, poate au și dreptate, dar nu există alternativă decît o coaliție în formatul PL-PD-PLDM. Este o mare rușine cînd toată lumea așteaptă, iar noi spunem că sîntem supărați. Poate cu timpul vor trece supărările. Cu PCRM rămîne să discutăm la primăvară, cînd va fi ales președintele. Atunci vom putea avea o discuție cu ei, dar la guvernare – nu”, a explicat Ghimpu.

Politicianul a mai anunțat că o nouă rundă de negocieri între partidele proeuropene este planificată pentru astăzi, la ora 18.00. Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe liberal-democrați să se alăture discuțiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?