X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Voronin, despre fuziunea PD si PCRM: Vrabia malai viseaza

8 noi. 2015,, 12:00  
6438 5

Воронин говорит о просьбе Канду в письменной форме обозначить намерения коммунистов
Foto: noi.md

Comunistii schimba macazul. Vladimir Voronin afirma ca ei inca nu au decis daca vor vota sau nu un nou guvern. Intre timp, membrii PCRM cred ca partidul trebuie sa participe la guvernare, chiar daca Mihai Ghimpu si Iurie Leanca au anuntat ca nu vor vota un guvern cu PCRM.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Noi n-am hotarat nimic, ce votam, cum votam. Noi am avut o discutie cu democratii referitor la cum vedem situatia.”

Voronin nu se arata deranjat de faptul ca Mihai Ghimpu si Iurie Leanca au anuntat ca nu vor vota impreuna cu deputatii PCRM un nou executiv.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Treaba lor. Ei, de fapt, nu trebuie sa fie in parlament si in politica. Nici unul, nici altul.”

Cat despre o eventuala fuziune intre PD si PCRM...

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Vrabia malai viseaza. Cei care au facut diferite prostii pana acum vor sa se spele si noi sa fim masina de spalat pentru ei.”

In conditiile in care PLDM a anuntat ca trece in opozitie, nu este clar deocamdata cum va arata viitoarea coalitie de guvernare si cand am putea avea un nou cabinet de ministri. Liderul PCRM are totusi o idee.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Eu am propus noi toti parlamentul 101 deputati sa votam un nou guvern, sa-l formam. Noi am propus. Mai mult comunistii nu propun nimic. Or merge pe asa cale, votam, nu merge pe asa cale...!”

Totusi, Voronin spune ca va accepta o invitatie a democratilor la discutii. Si majoritatea membrilor PCRM, prezenti astazi la un eveniment organizat de formatiune, cred ca partidul ar trebui sa participe la guvernare.

”Trebuie la guvernare. Cat se poate in opozitie?”

„In opozitie.”

”Partidul trebuie sa fie la putere.”

Desi ar accepta o guvernare alaturi de PD, comunistii cred ca liderul acestora, Vlad Plahotniuc ar trebui sa ajunga la puscarie, ca Vlad Filat.

”Trebuie sa mearga pe urmele lui Filat.”

”De unde are el atatia bani?”

Democratii nu au comentat aceste acuzatii. Saptamana trecuta, inainte ca PLDM sa anunte ca trece in opozitie, PD-ul a discutat cu PCRM, iar comunistii s-au aratat deschisi sa voteze un nou guvern. Ulterior insa, Mihai Ghimpu si Iurie Leanca au anuntat ca nu vor vota un guvern impreuna cu PCRM. Luni seful statului va incepe consultarile cu fractiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?