X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

SUA sporesc măsurile de securitate pentru anumite zboruri din Orientul Mijlociu

7 noi. 2015,, 01:00  
5726 16

Foto: mk.ru

Administrația de la Washington a cerut ca anumite aeroporturi din Orientul Mijlociu să întărească măsurile de securitate pentru zborurile spre SUA ca măsură de precauție după prăbușirea unui avion în Egipt, a anunțat vineri ministrul american al securității interne, Jeh Johnson, relatează AFP. 'Am identificat un anumit număr de măsuri temporare, de precauții privind securitatea zborurilor cu destinația SUA dinspre aeroporturi din regiune ', a declarat Johnson, precizând că aceste măsuri sunt evaluate în permanență.

Este vorba de 'extinderea controalelor la obiectele' îmbarcate în avioane și de asemenea de 'evaluări ale aeroporturilor în comun cu partenerii noștri internaționali' și de adoptarea altor măsuri vizibile sau nu, a precizat oficialul american.

Analiza celor două cutii negre ale avionului Airbus 321, aparținând companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia), care s-a prăbușit sâmbătă la scurt timp după decolarea de pe aeroportul stațiunii egiptene Sharm el-Sheikh, confirmă caracterul 'brusc' și 'brutal' al evenimentului care a provocat intrarea aeronavei în picaj, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Conform informațiilor cunoscute până în prezent, avionul, care avea 224 de persoane la bord, a intrat într-un picaj abrupt când a ajuns la altitudinea de circa 9.400 de metri, unde se pare că s-ar fi dezintegrat după ce coada s-a desprins de restul fuselajului. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat imediat acest incident.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?